Üvegtetők

Üvegtetők építéseÜvegtetőkkel egyre gyakrabban találkozhatunk mind a magánépítkezések, mind pedig a középületek között. Formai megoldásaik sokfélék lehetnek, az egyszerű bevilágító ablaktól a nyereg- és csúcsbevilágítókon keresztül a különböző sátor, kúp, gömb, vagy más formájú, egyedi felületekig. Az új épületekbe eleve betervezett üvegetetők mellett gyakori eset, hogy meglévő belső udvarokat fednek le, amivel azok látványos, teljes értékű lakótérré varázsolhatók.

 

Ha az alábbi képekre kattint, akkor további fotókat tekinthet meg az üvegtetőkről.

 

Belvárosi üvegtetős udvarfedés Anyaguk a már ismert ragasztott fa, alumínium vagy acél. Megfelelő gondossággal mindháromból kialakíthatóak tökéletesen hőhídmentes szerkezetek.

Az üvegminőség lehet:

  • fokozottan hőszigetelő: egy szinte láthatatlan fémoxid réteg van rágőzölögtetve az egyik üvegre, ami visszaveri a ház belső melegét.
  • reflexiós:egy szinte láthatatlan fémoxid réteg van rágőzölögtetve az egyik üvegre, ami viszaveri a nap fényét. A bevonat egy kemény réteg, ami a környezeti változásoknak is ellenáll.
  • négy évszakos üveg: a fokozottan hőszigetelő és a reflexiós üvegek tulajdonságát ötvözi magában.

Motoros vagy kézi működtetésű nyitható tetőablakok beépítésével biztosítható a tető alatt összegyűlt meleg levegő távozása.

üvegtetők, teraszfedés, biztonsági üvegtető